Account Services inloggen (2024)

Ben je je wachtwoord vergeten? Wil je je wachtwoord wijzigen of is je wachtwoord verlopen? Je kan in de meeste gevallen zelf je wachtwoord resetten via Account Services. Kun je hier geen gebruik van maken? Dan kun je terecht bij de ISSC Helpdesk

Problemen met inloggen?

Je hebt een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, maar kan niet inloggen. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  • Je account is nog niet geactiveerd. Activeer je account.
  • Je wachtwoord is verlopen.Reset je wachtwoord.
  • Je logt in met de verkeerde gebruikersnaam. Je (u)mailadres is niet je gebruikersnaam.
  • Je hebt (per ongeluk) CAPS LOCK aanstaan en je vult je gebruikersnaam of wachtwoord in met hoofdletters.
  • ULCN of de toepassing waar je probeert in te loggen heeft een storing. Controleer de storingenpagina voor onderhoud en storingen.
  • De instellingen van je browser zorgen ervoor dat je niet kunt inloggen. Wanneer je niet wordt ingelogd maar de inlogpagina wordt vernieuwd, raadpleeg de website.

Neem contact op met de ISSC Helpdeskals bovenstaande oorzaken niet van toepassing zijn.

Inloggen met aanvullende authenticatie

Voor sommige applicaties is het nodig dat na het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord nog een aanvullende authenticatie stap doorlopen moet worden om toegang te krijgen tot de applicatie. Deze aanvullende authenticatie (ook bekend als Multi-Factor Authenticatie of MFA) is veel veiliger dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, omdat je alleen wordt toegelaten als je ook op een aanvullende manier bevestigt dat je het bent: met een code of akkoord vanuit een app op je telefoon, of een code uit een mailbericht. Voor hackers is het lastiger om je telefoon of mailadres te gebruiken en daardoor wordt de kans op misbruik van je account kleiner. Universiteit Leiden biedt verschillende methodes aan als aanvullende factor.

Instellen aanvullende authenticatie

Heb je je privé mailadres geregistreerd in Account Services? Dan is de methode 'Code via E-mail' direct beschikbaar als aanvullende factor en zichtbaar in het instelportaal voor MFA. Als je wil controleren welk e-mailadres is ingesteld, dan kun je dit zien in Account Services (kijk onder de tegel 'Contactgegevens voor wachtwoordherstel'). Is dit niet het juiste adres, pas het dan aan in Account Services.

In het instelportaal kun je ook een app instellen als aanvullende factor. Wij raden je aan gebruik te maken van de 'NetIQ Advanced Authentication App', maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een andere authenticator app (bijvoorbeeld Microsoft of Google).

Ben je je wachtwoord vergeten? Wil je je wachtwoord wijzigen of is je wachtwoord verlopen? Je kunt in de meeste gevallen zelf je wachtwoord resetten via Account Services. Kun je hier geen gebruik van maken? Dan kun je terecht bij de ISSC Helpdesk.

Wachtwoord vergeten?

Je kunt via Account Services zelf je wachtwoord resettenals je het bent vergeten. Dit kan echter alleen als je je account op de juiste manier hebt ingericht:

  • je hebt een niet-universitair e-mailadres of mobiel telefoonnummer geregistreerd
  • je hebt een authenticator app ingesteld

Je kunt nu zonder tussenkomst van een helpdesk je wachtwoord resetten.

Nieuw wachtwoord via de helpdesk

Kun je geen gebruikmaken van Account Services? Dan kun je via dit formulier een nieuw wachtwoord aanvragen of je kunt contact opnemen met de ISSC Helpdesk. Je ontvangt een tijdelijk nieuw wachtwoord per post, per sms of - na identificatie - persoonlijk aan de balie. Dit wachtwoord moet direct gewijzigd worden. Zelf je wachtwoord resetten via Account Services gaat altijd sneller en kan op elk moment van de dag.

Iedere medewerker van de Universiteit Leiden krijgt een ULCN-account. Met dit ULCN-account log je in op je computer, het wifi-netwerk en diverse andere ICT-systemen.

Accountgegevens

Als je bij de universiteit in dienst komt, ontvangt je automatisch een e-mail of brief met je ULCN inloggegevens. Je hoeft niet zelf een account aan te vragen. Je ontvangt je accountgegevens op het correspondentieadres of het (niet-universitaire) e-mailadres dat je hebt opgegeven bij de personeelsadministratie.

Na het ontvangen van de brief of e-mail kun je je account niet meteen gebruiken. Afhankelijk van de brief die je ontvangt moet je eerst je account activeren of je wachtwoord wijzigen. Je moet daarnaast je account op de juiste manier inrichten, zodat je in de toekomst zonder tussenkomst van een helpdesk je account kan beheren.

Account behouden als je uit dienst gaat

Je kunt 90 dagen voor aanvang tot 60 dagen na beëindiging van je aanstelling gebruikmaken van je account. Wil je je account langer gebruiken (bijvoorbeeld na pensionering)? Neem dan contact op met het PSSC Servicepunt.

Gedragscode

Het gebruik van je account en de universitaire ICT-voorzieningen is gebonden aan een gedragscode. Als je met je account inlogt op een universitaire ICT-voorziening ga je hiermee akkoord. Bij vermeend misbruik kunnen maatregelen worden genomen.

Als student aan de Universiteit Leiden krijg je een studentenaccount (ULCN-account), waarmee je toegang hebt tot allerlei systemen, waaronder uMail, uSis, Brightspace, de catalogi van de bibliotheek en tot de fysieke werkplekken op de universiteit.

Accountgegevens

Na aanmelding via Studielink of de studentenadministratie ontvang je je gebruikersnaam per e-mail of brief. De gebruikersnaam is je studentnummer met een kleine letter 's' ervoor. Eventueel ontvang je ook een tijdelijk wachtwoord.

Heb je geen accountgegevens ontvangen? Neem dan contact op met de ISSCHelpdesk of de Frontoffice Studentenzaken. Controleer dan ook meteen even of je adresgegevens in Studielink juist zijn, zodat je toekomstige post niet misloopt!

De e-mail of brief met je accountgegevens wordt verzonden naar het geregistreerde e-mailadres of correspondentieadres dat in Studielink en/of uSis staat.Let erop dat je je account pas kunt gebruiken, nadat je via Account Services je wachtwoord hebt ingesteld.

Stel ook meteen een authenticator app in voor aanvullende authenticatie zodat je zelf je wachtwoord kunt resetten als je dit vergeten bent of als het verlopen is. Je kunt daar ook je mobiele telefoonnummer opgeven, zodat je indien nodig in de toekomst een nieuw wachtwoord per sms kunt ontvangen.

Einde account

Je ULCN-account is beschikbaar tot 60 dagen na het beëindigen van je studie. Bij meerdere studies behoud je je account tot beëindiging van de laatste studie. Wanneer je je studie succesvol afrondt wordt je studentenaccount na deze periode omgezet in een alumnusaccount. Wil je je account helemaal stopzetten? Neem dan contact op met de onderwijsadministratie.

Gedragscode

Het gebruik van jouw account en de universitaire ICT-voorzieningen is gebonden aan een gedragscode. Als je met jouw account inlogt op een universitaire ICT-voorziening ga je hiermee akkoord. Bij vermeend misbruik kunnen maatregelen worden genomen.

Toegang aan personen die niet in dienst zijn van de Universiteit kan worden verstrekt via een gastaccount. Voor de toegang tot de universitaire informatiesystemen is het bezit van een ULCN-account van de Universiteit Leiden nodig, omdat authenticatie binnen deze systemen geschiedt op basis van dit account.

Een account aanvragen

Voor het aanvragen of verlengen van een ULCN-account neemt je contact op met je GMS-contactpersoon.

Gedragscode

Het gebruik van je account en de universitaire ICT-voorzieningen is gebonden aan een gedragscode. Als je met je account inlogt op een universitaire ICT-voorziening ga je hiermee akkoord. Bij vermeend misbruik kunnen maatregelen worden genomen.

Account Services inloggen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6361

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.